08 شهریور 1393 - 13:13
شناسه خبر: 384
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
برنامههای وزیر کشاورزی برای مقابله با کمآبی
وزیر جهاد کشاورزی از اجرای عملیات آبیاری تحت فشار در سطح 400 هزار هکتار از اراضی کشاورزی در سال جاری خبر داد و خطاب به کشاورزان گفت: وضعیت منابع آبی کشور به گونه ای است که دیگر نمیتوان نسبت به خشکسالی و شرایط کنونی گلهمند بود بلکه باید خود را با این شرایط تطبیق دهیم.
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی ایران، محمود حجتی در مراسم افتتاح همزمان 1100 هکتار آبیاری تحت فشار و 100 طرح بخش کشاورزی استان تهران در شهر ری اظهار کرد: در سطح استان تهران اجرای 10 هزار هکتار آبیاری تحت فشار برای امسال در دستور کار قرار دارد و درصدد هستیم با اعتبار 1300 میلیارد تومانی مصوب سال جاری وزارت جهاد کشاورزی 200 هزار هکتار از اراضی کل کشور را در دستور کار برای آبیاری تحت فشار قرار دهیم.
وی افزود: 200 هزار هکتار دیگر نیز با در نظر گرفتن کمکهای اعتباری از طریق منابع ریاست جمهوری و مقام معظم رهبری در دستور کار قرار دادهایم که امسال جمعا 400 هزار هکتار از اراضی کشاورزی تحت عملیات آبیاری تحت فشار قرار می گیرند.
حجتی گفت: در گذشته کمتر به مساله اهمیت آب و منابع آبی توجه می شد اما با محدودیت های به وجود آمده در زمینه محدودیت منابع آبی به اهمیت این موضوع بیشتر پی بردیم؛ به گونهای که امسال مجلس شورای اسلامی هزار میلیارد تومان به اعتبارات آبیاری تحت فشار اضافه کرد. همچنین با پیگیریهای رییس جمهور و عنایت ویژه مقام معظم رهبری بیش از این مبلغ نیز از سایر منابع برای چگونگی استفاده بهینه از منابع آبی و اجرای طرحهای آبیاری تحت فشار اختصاص یافت که می توان به اجرای طرح مقام معظم رهبری در خوزستان و دیگر طرحها اشاره کرد.
خود را با شرایط آبی کشور تطبیق دهیم
وزیر جهاد کشاورزی خطاب به کشاورزان ادامه داد: وضعیت منابع آبی کشور درحال حاضر به گونه ای است که دیگر نمی توان نسبت به خشکسالی و شرایط کنونی گلهمند بود بلکه باید خود را با این شرایط تطبیق دهیم.
حجتی درباره وضعیت استان تهران در بخش کشاورزی اظهار کرد: علیرغم محدودیت های منابع آب و خاک، پتانسیلها و ظرفیتهای بسیاری برای کار وجود دارد و با توجه این که این استان یک ششم جمعیت کشور را دارد، توسعه کشتهای فشرده و گلخانه ای در دستور کار قرار گرفته است.
وی اعلام کرد: با علم امروز تاکنون در توسعه کشتهای فشرده و گلخانهای موفق نبودهایم و این درحالی است که ظرفیت های بسیار قابلی با صرف منابع کمتر در استان تهران وجود دارد.
وزیر جهاد کشاورزی اظهار امیدواری کرد با اختصاص منابع کافی و تسهیلات لازم، کشتهای فشرده و گلخانهای توسعه پیدا کند.
زیاد بودن فاصله تولید تا مصرف، مهمترین دغدغه کشاورزان و مصرفکنندگان
حجتی تاکید کرد: مهمترین دغدغه کشاورزان و مصرفکنندگان در بخش کشاورزی زیاد بودن فاصله تولید تا مصرف است که در این ارتباط باید وضعیت بازار، بستهبندی، انبار و صنایع تبدیلی و تکمیلی ساماندهی شود که میتواند ارزش افزوده بالایی برای این بخش داشته باشد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه تعیین نرخ سود 17 درصدی برای تسهیلات بخش کشاورزی، افزایش نرخ سود تسهیلات به حساب میآید یا کاهش؟ گفت: نرخ سود تسهیلات کشاورزی از 22 درصد به 17 درصد کاهش یافته است. گرچه نرخ سود تسهیلات کشاورزی در گذشته 14 درصد بود اما وضعیت تورم و منابع مالی و اعتباری نیز در گذشته بسیار بهتر از وضعیت کنونی بود.
بنا بر این گزارش، افتتاح سیستم آبیاری تحت فشار در سطح 1100 هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان ری و افتتاح بیش از 100 پروژه در بخش کشاورزی صبح امروز - شنبه - با حضور نایب رییس مجلس شورای اسلامی، وزیر جهاد کشاورزی، استاندار تهران و دیگر مدیران استانی برگزار شد.
منبع: ایسنا